ZW-listan

09.06.2017 kl. 20:57

Gissa blev man glad när Sevendays hade gjort en lista om Zero Waste?!

Min inställning till hållbar utveckling:

Typ bland det viktigaste som finns. Vi måste på riktigt börja tänka på vår planet och inte gå omkring med inställningen att någon annan, eller politikerna, får sköta saken. Det är ju vi som är människorna på jorden. Vi måste fixa det här.

Tre tips hur man minskar avfall:

Använd redskap som går att återanvända - t.ex. en trasa i tyg (håller i evigheter och går att tvätta i maskinen). Ha med dina egna kärl när du köper take away mat!!! En glasburk är perfekt för en smoothie eller soppa, en låda i vilken form som helst perfekt för fast mat och en tygpåse det perfekta alternativet för en take away-smörgås eller bulle. Något annat alla kvinnor borde göra är nog att byta till en menskopp.

Mina val som gör gott för miljön:

Att leva Zero Waste, helt klart. Också min attityd till konsumtion, jag är väldigt medveten om vad jag köper. Sedan cyklar jag ju nästan alltid och återanvänder papper tills de faller i bitar. Sånnnnt..

Mina val som gör skada för miljön:

Jag flyger. Jaja, kommentarsfältet blir väl vilt igen. Jag har en syster med barn utomlands och, tro mig, de är viktigare för mig än vad miljön är. Jag reser hellre dit några gånger om året de där få dagarna jag hinner, än att jag skulle vänta tills de kommer till Finland en gång om året. I sådana fall har jag faktiskt inte tid för andra alternativ än flyg (men skulle absolut göra det om jag t.ex. hade en månad tid).

Jag tycker Zero Waste-livsstilen är:

BÄST.

En miljöhjälte:

Måste nog vara Lauren Singer som är så fruktansvärt inspirerande. Har ni sett att hon öppnat en förpackningsfri butik i New York? Jag har ju lovat att inte besöka USA så länge som Trump råder, men månne han inte snart är tvungen att avgå för att ni vet. Sedan blir det en tur till Packagefree shop.


Can you guess how happy I was when I saw that the blog portal Sevendays had made a list about Zero Waste???

My attitude to sustainable development:

Maybe the most important thing ever. We really have to start thinking about our planet and not think that someone else will fix it. We are the ones living here. We should make the change.

3 ways to reduce your waste:

Use things that can be reused - like a cloth made of fabric. Take your own containers with you when you buy take away food (a jar for smoothies and soups, boxes for other foods and a tote bag for sandwiches). And every woman should start using a menstrual cup.

My choices that are good for the environment:

Living Zero Waste. And also my attitude to consuming things, I am very aware of what I buy. I also go almost everywhere with my bike and reuse papers until they fall apart.

My choices that are bad for the environment:

I fly. Yeah, everyone will go crazy in the comment field. But listen, my sister and her kids live abroad and believe me, to me they are more important than the environment. I want to see them more than that one time every year when they come to Finland, and therefore I need to go there every once in a while. However, I don't have too much time if I want to spend more than one or two days with them - so flying is actually the only option for me.

I think the Zero Waste lifestyle is:

THE BEST.

An environmental hero:

That is Lauren Singer. She is so inspiring and has even opened a package free shop in NYC. Immediately when Trump is no longer a president, I will visit that country and that shop.

Kommentarer (5)
Fin lista!
La Dolce Musica11.06.17 kl. 22:17
Bästa listan :) förlåt för sent svar!
14.06.17 23:39
Definitivt ett bra val med menskopp! Beställde min för ett par månader sedan från menskopp.se. Tycker fler borde få upp ögonen för dessa underbara saker. Men jag tror folk är lite rädda för dom =P
Isa12.06.17 kl. 12:29
De är så fantastiska! Jag var också rädd för dem i början, men kanske folk vänjer sig om vi pratar om dem mer :) förlåt för sent svar!
14.06.17 23:40
Oj vilken bra lista! Vad är Sevendays? Skulle vara roligt att läsa andras listor också.
Lena19.06.17 kl. 18:06
Åjaaa det finns pojkar med mens också - glömm icke. Killar som är födda i en kvinnorkropp. Det finns också personer som har mens men inte identifierar sig som varken tjej eller kille :) transpersoner tex. Inte för att vara PK utan vill bara lyfta för att det är viktigt. Håller med dig iaf! Menskopp till alla med mens. Kram på dig Julia
Lena19.06.17 kl. 18:11
Hej Leena! Sevendays är en finlandssvensk bloggportal, kopiera den här länken till sökfältet för att komma dit: sevendays.vasabladet.fi Och du har alldeles rätt! :) Finns mer än bara kvinnor som har mens, jag skall komma ihåg att tänka på det här nästa gång jag skriver något liknande. Bra att du påminde, jag är så dålig på att komma ihåg att ta det där i beaktande men hoppas att jag lär mig småningom!! Kramar!
19.06.17 19:39
Efter att ha varit i relation till Wilson i sju år bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt , Jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för någon online och hon föreslog att jag skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som inte trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, Jag menade en stavningskastare som heter Dr Zuma Zuk och jag mailade honom och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och överraskande i andra dagen var det runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände, att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom, det var så vi började leva tillsammans glatt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavaren som hjälpt mig med mitt eget problem och som skiljer sig från alla de falska de där ute. Vem som helst kan behöva hjälp av stavningskanalen, hans email: spiritualherbalisthealing@gmail.com eller ring honom +2348164728160 du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något. KONTAKTA HEM NU FÖR LÖSNING AV ALLA DIN PROBLEMER
Jessica Smith13.10.18 kl. 11:07

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!