Caférester

Publicerad 06.06.2017 kl. 07:00

En bra grej med att jobba på café, är att man kan ta hand om maten som blir över. Häromdagen tog jag hem en burk couscous och ris för att det inte skulle slängas. Vill man inte äta genast kan man frysa ner, och det hela känns väldigt Zero Waste <3 Passar perfekt att äta tillsammans med stekta grönsaker och salt och peppar. Gott!


A good thing when it comes to working at a café is that you get to take home what is left. The other day I took some leftover couscous and rice with me and ate it with fried vegetables and spices. Another thing I could have done would have been to put it in the freezer and save for later. Zero Waste <3

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver?
Men vad bra att kunna göra så! Jag har hört att man egentligen skulle vara tvungen att kasta resterna, att det inte är tillåtet för personal att ta hem dem, och det är i så fall en urkorkad regel, tur att din arbetsgivare inte tillämpar den!
Yvonne10.06.17 kl. 11:20
Jag köper hem dem, så egentligen fungerar jag som kund då:) medan riset/couscous fortfarande är fräsch och varm, alltså! Men ja, dum regel faktiskt!! Just sådant orsakar så mycket matsvinn :(
10.06.17 11:33





Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!