MEALPREP

Publicerad 28.05.2017 kl. 12:40

Jag tänker börja "mealpreppa" min mat, dvs göra hela nästa veckas mat klart söndagen innan. Idag är första gången jag gör det och jag har nog lyckats med alla misstag, såklart, men övning ger färdighet! Köket ser ut som ett totalkaos, helt enkelt.

Poängen med att börja "mealpreppa" är att sannolikheten att man lever relativt nyttigt, är större då. Man har all mat klar och man behöver inte stressa för att göra mat när man är trött efter en lång arbetsdag (vilket lätt kanske leder till att man bara äter en banan eller chokladplatta för att det är enklare). Mealprep är verkligen att leva hållbart, både för en själv och för planeten. All mat kommer liksom till användning och inget behöver slängas... eftersom man planerar så väl!

Jag har endast gjort klart middagarna för nästa vecka, för att jag kommer att äta min lunch på jobbet. Jag låter måndagen och tisdagens rätter vara i kylskåp och resten lägger jag i frysen och tar fram natten innan för att tina upp, så att de säkert hålls fräscha. Nu har jag dessutom lovat mig själv och Stina att vi skall leva hälsosamt och ta hand om oss själva genom Kayla Itsines' träningsprogram som jag köpt för några år sedan. Blir kul att se om det lyckas!

Har ni någon gång mealpreppat?


I will start meal prepping my food, to make it easier to eat healthy and real food. The kitchen looks like hell after my first meal prepping day, haha, but I guess I will learn more about how to do it efficiently everytime I do it. My plan is to meal prep every Sunday so that I have the food for next week ready.

So today is my first meal prepping day, and I have only made my dinners for next week. I eat my lunch at work, so I don't need to cook that myself - nice! The good thing about meal prepping, except for the healthy part, is that it is very sustainable. You plan ahead and make sure you use all your food - less food waste! Love it.

I will leave Monday's and Tuesday's meals in the fridge and the rest I'll put in the freezer to make sure they stay fresh. Then I will take them out the night before. So incredibly simple, and so worth it! I will actually also start working out to Kayla Itsines's work out program that I bought a few years ago. I promised myself and Stina that we would do it, so I guess I have to. Starting tomorrow. Of course:D

Have you ever meal prepped?

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!