Inte glad inte

Publicerad 17.05.2017 kl. 20:08

Hej dåliga dag. Förlåt, negativitet. Men vilken skitdag det varit, och det värsta är att jag går omkring och skäms för att jag inte haft en bra dag. Känns nog som att samhället får oss att känna att vi bara skall vara lyckliga och att allt skall vara frid och fröjd. Hela tiden.

Det är omöjligt.

Idag har jag t.ex. tröstätit choklad, gråtit jättemycket, varit otroligt konstigt sömnig, plötsligt tappat motivationen helt osv. En bottendag bara. Önskar jag kunde spola två-tre veckor framåt till värme och en tid då jag känner mig gladare. Fast det måste ju vara okej att inte alltid vara på topp. Varför kan jag inte inse det.


Hello bad day. Sorry, negative. But what a shitty day it has been and the worst part is that I am ashamed of feeling sad. Society really makes us think that we should be happyhappyhappy all the time.

It is impossible.

Today for example, I have cried a lot, felt super tired in a bizarre way and suddenly just lost all motivation. A shitty day. I wish it was two weeks from now when it is warmer and when I am in a better mood. But aaah, it should be OK to not feel great all the time. Why can't I realise that.

Kommentarer (6)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Cheer up. Jag tycker om finlandssvensk dialekt !
Grön17.05.17 kl. 22:59
Visst är finlandssvensk dialekt bra ;P mumin
18.05.17 09:11
Ibland behöver man en riktigt skit dag med gråt och choko. Det är mer än okej! OCH värmen kommer snart!
Du ska också veta att du e helt jävla awesome, alla dagar. KRAM
Filosofia17.05.17 kl. 23:08
TACK!!! Du med! Måste kanske fortsätta äta choko idag:)
18.05.17 09:11
Vad du än gör, skäms inte. Det är helt rätt att vara arg, förbannad, less på livet osv.Samhället i all ära, men något det kan göra är att dra ner en till bottenvåningen känslomässigt. "En vinnare är lycklig" känns som ett motto som ska eftersträvas. Bara som när en får frågan "Hur är läget?", förutsätts det att det blir ett kort och gott svar. Jag har börjat säga precis som jag mår för stunden. Frågar någon mig, räknar jag med att mitt svar accepteras även om det är åt skogen med livet just då. Att gå vidare i livet utan att erkänna helt sina känslor får en i obalans tror jag. Att låtsas om som att det regnar och inte visa att det sura finns inom en kommer straffa sig i slutändan. Svårt att acceptera bara och speciellt svårt att få utlopp för sina känslor på något sätt.

Fint att du delar med dig! Får en att känna sig mer människa.

Allt gott!
Grön18.05.17 kl. 00:12
Tack för det!! Ja eller hur, när någon frågar hur man mår är man typ konstig om man svarar något som är dåligt. Som att det är meningen att man alltid bara skall låtsas att allt är bra. Så fel! Tack för din kommentar, den var bra! :)
18.05.17 09:12
Såna dagar kommer alltid emellanåt. Det finns iaf en bra sak med dom och det är att dom alltid är tillfälliga och följs av bättre dagar!
BB18.05.17 kl. 16:23
Som tur! Och utan skitdagar kanske man inte ens uppskattar de bra dagarna:)
18.05.17 17:14
kram julia
Sofie19.05.17 kl. 11:23
what hela min kommentar verkade inte gå fram men iallafall kram på dig, hoppas det går om och bara är en dålig dag! o du har så rätt det är ooooomöjligt att vara glad hela tiden (och inte hälsosamt heller!)
Sofie19.05.17 kl. 11:24
Jag vet inte om du skrev ett hjärta efter "kram julia2, men isåfall var det därför resten av kommentaren försvann :D funkar typ aldrig att skriva hjärtan i ratatas kommentarsfält, vet inte varför.. Men ja, eller hur. Så omöjligt att vara glad och bubblig hela tiden!
19.05.17 16:07

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!