Fyllda auberginer med restmat

Publicerad 16.05.2017 kl. 07:00

Det fanns en hel del i kylskåpet igår, så jag bestämde mig för att göra något gott av allt. Det blev fyllda auberginer. Jag lade halverade och oljade auberginer i ugnen, 200 grader ca 30 minuter. Under tiden stekte jag det jag hade: ris, blomkål, lök, hackade cashewnötter och ost samt olika kryddor. Jag lade också till vatten för att göra det mer såsigt. När auberginerna var klara gröpte jag ur dem, stekte det urgröpta med blomkålrisblandningen och fyllde därefter auberginerna med det. Super super super. Salta ordentligt!


I had a lot of leftovers in the frige yesterday and decided to make something nice out of it. I made stuffed eggplants. I cut the eggplants in half, oiled them and put in the oven for 30 minutes in about 200 degrees Celsius. At the same time I fried rice, cauliflower, onion, cashew nuts, cheese and spices. I also added a little water to make it more sauce-y. When the eggplants were ready, I "carved" them, fried the carved stuff with the rice-cauliflower thing and put it into the eggplants. Super. Remember to add enough salt!

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Ser jätte gott ut :)
Daniela16.05.17 kl. 08:15
Det var :) såå gott. Tack!
16.05.17 18:36

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!