Second hand från topp till tå + klädåtervinning

18.05.2017 kl. 07:00

Hej bloggvärld och icke-bloggvärld!

Idag tänkte jag diskutera kläder med er, eftersom det är såå så så intressant och viktigt ur ett miljöperspektiv. På bilden ovan har jag faktiskt nästan enbart begagnat på mig, förutom ett av halsbanden och ringarna på mina fingrar. Byxorna och skjortan samt det ena halsbandet är alla från Manhattans loppis i Åbo, som känt min favorit!

Tycker det är så skönt att gå på loppis, fynda och inte lägga många slantar på det. Och vara så grön samtidigt! Det bästa med loppis är dessutom att man faktiskt kan hitta snygga kläder där. Åtminstone kläder i min smak! Många tror ju att det är illaluktande och skitigt, men det är så fel. Loppis har otroligt mycket att erbjuda och jag hoppas alla vill ge det en chans! Låt oss låta bli att stöda barnarbete, slavarbete, dåliga arbetsförhållanden, ohälsosamma fabriker, långa transporter av plagg och så alla de där klädesplagg-kemikalierna som t.o.m. kan vara livsfarliga. Loppis <3

Sedan vill jag samtidigt berätta för er att det lyckligtvis är relativt lätt att återvinna kläder idag. De flesta stora klädbutiker har ett system där du får hämta en viss mängd kassar fulla med gamla söndriga, smutsiga, illaluktande textilier för återvinning. Jag är ju inget stort fan av HM:s verksamhet pga fabriker i Asien som inte får några som helst creds för det de gör, men jag brukar ändå föra mina söndriga och smutsiga tyger dit. Då får man samtidigt en rabattkupong, med vilken jag brukar köpa underkläder. Underkläder är en sådan där grej jag inte vill köpa på loppis. Man kan såklart också återvinna kläder och tyger genom att fixa dem om möjligt, sy om dem till något nytt eller använda som trasor. Sopkorgen är hur som helst a big no-no.


Hi blog world and non blog world!

Today we will discuss clothes, since it is a really important topic when it comes to the environment. On the picture you can see me in almost only second hand pieces, except for the rings and one of the necklaces. The pants, the shirt ad the other necklace are all from Manhattan Kirppis here in Turku. The best second hand store!

I like going second hand shopping and finding cool stuff for almost no money at all, and still managing to be green! The good things is that you can actually find really goodlooking clothes that are used, so give it a try! Second hand is so much more fresh than people think.

I also want to discuss recycling clothes, because it is so important that we don't throw things away. Most of the big clothing companies allow you to bring bags full of dirty, broken and smelling textiles to them for recycling. I may not be the biggest HM fan, but I still bring my textiles there and get a coupon, with which I buy new underwear. I don't want to buy underwear that are used, that's not my thing.

Of course you can (and should) fix clothes that have wholes, and you can also make something new from old pieces and use them as cloth napkins to clean the house with. Just make sure you never throw your textiles away. Bye!

Kommentarer (4)
Yes, loppis är så bäst! :) Själv blir jag alltid extra glad när jag märker att hela min outfit för dagen råkar bestå av enbart loppisfynd. (Förutom strumpor och sånt då.)
ett A18.05.17 kl. 09:38
Det är så bra känsla!! När man tittar i spegeln och inser att man kunna skapa en outfit av bara begagnat. Helt underbart!
18.05.17 09:55
Jag märker ofta att jag är loppisklädd från topp till tå :) Det känns fint och det roliga är ju att jag inte tror att någon har en blekblåaste aning om att jag till 70- 80 % hittar mina kläder på loppis. Underkläder och strumpor köper jag ju nytt men annars så..
Vi hittar nuförtiden även kläder åt mannen och senast kom han hem med tre par byxor för 9 euro! :) Två av paren var så gott som oanvända, helt i nyskick! En rock fyndade han också och det känns ju så fint att ha köpt fyra snygga plagg för priset av ett nytt ( om ens det) Jag tycker det var svårare för att loppisfynda åt män, men det är roligt att det börjar finnas ett urval för dem också. Folk är mera medvetna eller cirkulerar männen sina kläder bättre nu?
Jag tycker det är svårt att handla nytt i butiker när man vet att loppisarna är fulla med fynd som bara väntar på en.
Ända sedan min första son föddes -91 har jag handlat regelbundet på loppis och är glad att det är ett sätt att cirkulera kläder som kommit för att stanna.
Livingwithmycamera19.05.17 kl. 09:13
Blir så glad att läsa det här :D och ja som du säger, ingen märker ens att det är loppiskläder man har! Man är precis som alla andra, men lite mer miljövänlig och pengasparande ;).
19.05.17 16:09
Jag heter Allesandro Rose, jag är från Stockholm Sverige. Förra två veckor sedan läste jag en postad kommentar från online blogg webbplats som räddade mitt äktenskap från skilsmässa, information är makt. Jag hade god avsikt att dela med dig om min personliga äktenskaps livserfarenhet.
Min man skilde mig förra 2 år sedan, han flyttade ut för att träffa en annan kvinna, jag grät hela natten när jag kommer ihåg min dotter frågar mig när kommer pappa att komma tillbaka hem till middag ikväll! jag älskar min man så mycket och vi har en tjejflicka på 6 år tillsammans. jag kontaktar så många stavbrickor i det förflutna ingen kunde ta tillbaka min man, de alla krävde för mycket pengar från mig, jag gav upp på kärleksspell till förra veckan, jag gick för att besöka min vän hemma, sa jag till min vän allt som händer med mig och jag delar mina hjärtfelta smärtor till min vän Michealle, hon uppmanade mig också att kontakta kommunikation med samma Spell Caster Dr.oduduwa, jag läser också om Oduduwa på en bloggkommentar sektion som detta .. att Oduduwa har en stavning magisk kraft för att ta tillbaka ex love man hem. Min man var under en ond spell från en annan kvinna som hävdar att de daterades sedan i högskolans dagar. Den här andra ogudaktiga damen gjorde en kärleksdel för att övertygade min man att skilja mig.
Min man Anderson kom tillbaka hem till mig bara igår och grät att han var ledsen för skilsmässa mig, han beklagade och sa att han inte hade rätt sinnen. Det är sant att min man var under en ond spell från en annan kvinna för att hon hävdar att min man daterade henne innan hon blev gift med mig. Dr.Oduduwa hjälper mig att radera varje ont som stavar bort från min mans ögon, denna Oduduwa kraftfulla stavning löser mitt äktenskapsproblem. ikväll har jag och min man med vår dotter middag tillsammans i vårt hus. Jag är väldigt glad och använder detta medium för att uppskatta DrOduduwa love spell.
Dr.Oduduwa försäkrade mig att han kan hantera liknande problem som följer;
- Ljusstearinljus Kärlek stavar till Ta tillbaka ex-make / ex-wife
- Honey Spell för att sluta fuska och sluta ligga i ett förhållande
- Fredkärlek Stavning böner för att komma tillbaka Stolt på ditt förhållande - Stava bönskrafter om du vill föda din egen baby-
- röda stearinljus stavar böner för att få betalt tillbaka förlorade pengar.
- Finansiella affärer framgång genombrott stavning böner.
- Kärlek Stava för att locka uppmärksamhet och respekt,
- Traditionella rötter och örter för att läka blodcancersjukdomar, bota till högt blodtryck och andra kroppssmärtor.
Jag rekommenderar verkligen Dr.Oduduwa spell caster, om du har liknande problem med äktenskapsförhållandet skicka ett e-postmeddelande för att kommunicera med Dr.Oduduwa för en snabb brådskande lösning: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
Alexandra Rrose12.04.19 kl. 21:23
Efter att ha läst kommer du att hålla med mig om att denna information är väldigt bra att dela med dig här, jag tror att dess vilja också inspirerar andra eftersom jag har funnit lycka och glädje i mitt äktenskap idag, jag är ett levande vittne som det fungerar för mig , min man kommer tillbaka hem efter 2 år av skilsmässa, det är nästan otroligt men mirakulöst.
Jag heter Anders Maria, från Buenos Aires - Argentina, jag är medicinsk doktor vid yrke. För några veckor sedan läste jag liknande kommentarer om en relationsrådgivning Bloggpost om en USA-kvinna som heter Theresa, hon vittnade om hur hon återställde äkta kärlek och lita på hennes brutna äktenskap, sa hon Dr.Oduduwa som hjälpte henne att förena med man efter flera månader av separation. Jag var så lycklig att läsa det coment och jag kopierade ut Dr.Oduduwa personlig e-postadress för att kommunicera med honom personligen för hjälp omedelbart hjälp att ta tillbaka min ex mans hem {dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}
Förra veckan måndag morgon skickar jag ett e-postmeddelande för att kommunicera med samma doktor Oduduwa för hjälp.
För två månader sedan hade jag stor kamp med min man Anders såg han rakt in i mina ögon; sade att vårt äktenskap är över, han sa att han var färdig med vårt äktenskap, tog bort min son Felix och reser vårt land för att bo i Kanada med en annan kvinna, sedan dess har jag försökt ringa och skicka meddelanden till honom genom telefoner, socialmedian och email men han blockerade helt min linje från att nå honom och vår son Felix var med honom och jag kunde inte höra mina söner röst, den här smärtan har jag gått igenom hela mitt liv fram till dagen jag mötte Stora DrOduduwa Love Spell Caster, jag var så frustrerad och behövde hjälp för att åtminstone komma att prata med vår son Felix, jag var läst för att be om ursäkt även när vi båda vet att han gjorde mig skyldig, tog han min son ifrån mig i över 7 månader inga ord inget brev. denna situation dödade mig varje dag jag var deprimerad och jag hade desperat behov av brådskande hjälp och lösning för att lösa detta problem så jag kontaktar e-postadressen till Dr.Oduduwa som jag tror att han bara kan hjälpa mig att få tillbaka min make hem med min son Felix . Dr Oduduwa försäkrade mig emellertid om att han kan hjälpa mig att återvända tillbaka till min man och barnet hemma inom 7 dagar efter kärleksstavning böner, jag blev chockad och jag försökte, jag följ noga hans instruktioner steg för steg. Två dagar efter att Droduduwa sade att han gjort färdiga förtrollande kärleksstavningskraftar i luften vid Tempelverket, blev alla dessa gjort av honom ensam, jag gjorde ingenting för att bara tillhandahålla nödvändiga föremål. Samma natt ringde min make Anders mig på mobil för att be om ursäkt, han var väldigt snäll och pratade med mig, han kände mig väldigt ledsen för allt han gjorde för att skada mig. Anders återvänder hem med vår Felix. Jag är så glad idag att jag har återställt min familj och min man och jag älskar varandra mer än någonsin. Jag kommer för alltid att uppskatta och tacka Oduduwa. Jag lovar att dela mitt goda nyhets vittnesbörd till mina vänner och alla här ute i världen.
Oduduwa berättade också att han har begåvade befogenheter för att lösa utmaningar i livet.
 * Love Spells Win-Back Ex älskare
* Framgång och befordran Talismanring * Lycklig charmring.
* avdelningar - SKYDD HÖG
* Traditionella rötter och örter för att bota sjukdom, botemedel mot cancer
  Sjukdom, Cure HIV, högt blodtryck.
* fruktbarhet magi
* Lucky Lotter Numbers
* BLESSED RING FOR WINNING - SPEL etc.
Du är mycket lycklig att läsa mitt goda nya vittnesbörd här ute idag, det fungerar för mig. Jag tror att det kommer att fungera för dig också.
WhatsApp: + 79268011965
maria10.07.19 kl. 00:58

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!