Ett tips för att hinna äta hälsosamt när man är stressad

24.05.2017 kl. 07:00

Mitt största problem det här skolåret har nog varit att jag inte hunnit äta hälsosamt. Jag har varit så slut och stressad så ofta att jag bara slängt i mig något skit för att vara mätt. Ofta något med socker. Känns inte helt bra att leva så dag ut och dag in och därför försöker jag komma på olika lösningar för att kunna leva hälsosamt och äta ordentlig mat när man är stressad. Dessutom är det inte miljövänligt att leva ohälsosamt, av många skäl. T.ex. glass är ofta färdiggjort och köpt ur en butik (palmolja, tillsatsämnen, icke-ekologiska ingredienser osv), och att ersätta den med något nyttigt gör mig dessutom friskare och därmed fri från mediciner.

Ett tips är att koka en riktigt stor sats ris och frysa in i mindre burkar. Ris är något jag har en hatkärlek för - det är gott och mättande men räcker evigheter att koka. Därför är det här ett helt perfekt sätt att ändå hinna äta det - man tar bara fram en burk fryst ris kvällen innan och låter det tina över natten.


My biggest problem this school year has been that I haven't really been able to eat healthy because of all the stress. Usually I have been so tired when I come home, that I just have had something shitty like ice cream for dinner. Almost everyday. Doesn't feel very good to do that all the time and so I am trying to come up with solutions. How to eat healthy (or at least real food) when you are stressed. It is actually very unhealthy for the planet too, to eat crappy food. Ice cream from the store can for example have palm oil and non-organic ingredients. Also, if we eat healthy, we won't need as much medication!

So! The rice thing. I both love and hate rice - it is delicious and makes you feel full but it also takes ages to boil. So my tip is to boil a lot of rice at the same time and freeze in most of it in small boxes. Then you can just take one box out every evening for example, and it will be ready to the next day. Perfect!

Kommentarer (2)
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Ooh, det var ett bra tips! Har själv också haft en skitjobbig vår, och har ätit jättedåligt. Typ bara smörgåsar då jag int orkar laga mat. Men om ens en del av maten skulle va färdig så är det int så jobbigt att fixa resten. Tack! :)
Jenny 25.05.17 kl. 13:57
Så bra :) mealprepping är nog något man borde börja med om man är stressad! Skall försöka få in det i mina rutiner.
25.05.17 14:35
Jag heter Allesandro Rose, jag är från Stockholm Sverige. Förra två veckor sedan läste jag en postad kommentar från online blogg webbplats som räddade mitt äktenskap från skilsmässa, information är makt. Jag hade god avsikt att dela med dig om min personliga äktenskaps livserfarenhet.
Min man skilde mig förra 2 år sedan, han flyttade ut för att träffa en annan kvinna, jag grät hela natten när jag kommer ihåg min dotter frågar mig när kommer pappa att komma tillbaka hem till middag ikväll! jag älskar min man så mycket och vi har en tjejflicka på 6 år tillsammans. jag kontaktar så många stavbrickor i det förflutna ingen kunde ta tillbaka min man, de alla krävde för mycket pengar från mig, jag gav upp på kärleksspell till förra veckan, jag gick för att besöka min vän hemma, sa jag till min vän allt som händer med mig och jag delar mina hjärtfelta smärtor till min vän Michealle, hon uppmanade mig också att kontakta kommunikation med samma Spell Caster Dr.oduduwa, jag läser också om Oduduwa på en bloggkommentar sektion som detta .. att Oduduwa har en stavning magisk kraft för att ta tillbaka ex love man hem. Min man var under en ond spell från en annan kvinna som hävdar att de daterades sedan i högskolans dagar. Den här andra ogudaktiga damen gjorde en kärleksdel för att övertygade min man att skilja mig.
Min man Anderson kom tillbaka hem till mig bara igår och grät att han var ledsen för skilsmässa mig, han beklagade och sa att han inte hade rätt sinnen. Det är sant att min man var under en ond spell från en annan kvinna för att hon hävdar att min man daterade henne innan hon blev gift med mig. Dr.Oduduwa hjälper mig att radera varje ont som stavar bort från min mans ögon, denna Oduduwa kraftfulla stavning löser mitt äktenskapsproblem. ikväll har jag och min man med vår dotter middag tillsammans i vårt hus. Jag är väldigt glad och använder detta medium för att uppskatta DrOduduwa love spell.
Dr.Oduduwa försäkrade mig att han kan hantera liknande problem som följer;
- Ljusstearinljus Kärlek stavar till Ta tillbaka ex-make / ex-wife
- Honey Spell för att sluta fuska och sluta ligga i ett förhållande
- Fredkärlek Stavning böner för att komma tillbaka Stolt på ditt förhållande - Stava bönskrafter om du vill föda din egen baby-
- röda stearinljus stavar böner för att få betalt tillbaka förlorade pengar.
- Finansiella affärer framgång genombrott stavning böner.
- Kärlek Stava för att locka uppmärksamhet och respekt,
- Traditionella rötter och örter för att läka blodcancersjukdomar, bota till högt blodtryck och andra kroppssmärtor.
Jag rekommenderar verkligen Dr.Oduduwa spell caster, om du har liknande problem med äktenskapsförhållandet skicka ett e-postmeddelande för att kommunicera med Dr.Oduduwa för en snabb brådskande lösning: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
Alexandra rose 12.04.19 kl. 21:32

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!