När bloggare inte svarar på kommentarer

25.02.2017 kl. 10:00

Bloggare må vara otroliga inspirationskällor men få saker får mig att tappa lusten att läsa en blogg som det faktum att bloggaren inte svarar på kommentarer. Liksom kom igen, du vill väl ha läsare? Jag tycker utan tvekan att man borde svara på varje kommentar om man önskar att få fler i fortsättningen. Det finns egentligen ingen ursäkt att inte svara, inte ens fast man skulle få 200 per dag. Jag tycker faktiskt inte det.

Jag har så många gånger försökt kontakta vissa bloggare utan resultat och jag blir nästan personligen sårad. Det finns en bloggare jag kontaktat fem gånger (!) för att fråga en så enkel ja och nej-fråga som ifall jag får låna hennes bild till min blogg eller inte. Inget svar. Liksom, va?! Många människor skulle inte ens ha respekten att be om lov innan de lånar en bild, men så när någon försöker göra allting lagligt så är det bara i onödan. Jag blir lite trött på sådant där. Är jag onödig för henne? Behövs jag inte som hennes läsare? Antagligen inte!

Så alla bloggare där ute: svara på kommentarerna ni får. Ni kan ha en dag i veckan då ni går igenom allting från de senaste 7 dagarna och svarar, bara ni gör det. Jag brukar svara efterhand som kommentarer kommer (ibland går det någon dag) eftersom jag fortfarande får en överkomlig mängd kommentarer. Men om jag skulle få 100 stycken i veckan, t.ex., då skulle jag svara dem alla en vardagskväll. Eller veckoslutskväll. Spelar ingen roll, så länge som jag ändå svarar på dem.


Vi kan ju ta mig som exempel här och läsa igenom vad jag skrivit till denna bloggare jag vill ha svar av, och så får vi se om det börjar verka som att jag är desperat eller inte. Den här bloggaren får ju mig att se ut som en idiot!

 


Första kommentaren under blogginlägget med bilden jag vill ha:
"Hello! I was wondering if I could borrow the first picture (the one with the shelf and the plants) to my own blog? I am writing about your blog and other inspiring blogs and it would look good to have a few pictures from the blogs I’m writing about in the post. My blog is in Swedish: http://www.groniabo.ratata.fi"


Andra kommentaren under blogginlägget med bilden (fem dagar senare):
"I wrote earlier about the picture, the first one, would it be ok if I borrowed it to my own blog?

/Grön i Åbo"


Tredje gången på hennes FB-sida:
"Hello, I have been trying to contact you. Can I use this picture in my own blog when I am writing about your blog (because I like the blog!) (+ länk till bilden)

I would really appreciate an answer, thank you."


Fjärde gången kommenterade jag det jag publicerat på hennes FB-sida (sju dagar senare):
"Is this ok?"


Femte gången skrev jag ett nytt inlägg på hennes FB-sida:
"(Personens namn) I have been trying to contact you for so long now, I would really love to know the answer soon, please!! I was wondering if I can borrow this picture to my own blog if I tell that it is your picture: (+ bild)".

 

Om hon inte svarar på det här sista inom en vecka kommer jag inte att överhuvudtaget rekommendera hennes blogg i det inlägget som jag nu i en månad väntat på att få publicera, men inte kunnat pga hennes icke-existerande svar. Jag tycker att det är väldigt otrevligt, för obviously försöker jag ju få ett svar för att kunna använda hennes bild med hennes tillstånd. Grr. Lite bitter.

Vad är er åsikt om då bloggare inte svarar på kommentarer?

Kommentarer (13)
Jag blir sjukt irriterad om jag inte får nåt svar. Och tappar lusten att helt och hållet kommentera åt personen.
Johanna25.02.17 kl. 10:16
Jag med, helt förståeligt! Som att tala med en vägg!
25.02.17 14:33
Jag tänker lika men glömmer ofta själv att svara (småbarnslivet haha) o sen skäms jag
Sandra25.02.17 kl. 10:30
Jag förstår om man glömmer det nu och då, men i mitt fall känns det som att hon helt klart skiter i mig.. gaah :D
25.02.17 14:33
Tycker man får lite "dålig smak" av bloggare som inte svarar på kommentarer. Man får känslan av att det tar ju inte mer än en minut att svara liksom, så det borde man klara av som tack till sina läsare. :)
Annaxemilia25.02.17 kl. 12:15
Exakt! Jag kan känna att personen kanske t.o.m. är lite hög på sig själv om hen inte svarar.. det känns lika som att jag skulle hälsa på en halvbekant på stan och personen låtsas att hen inte hör liksom :D så fel
25.02.17 14:34
Jag blir också irriterad om nån inte svarar. Jag svarar på allt allt allt. Tycker det är superviktigt! Och okej, jag får ju rätt lite kommentarer men ändå. Jag VILL ju skapa dialog. Bra inlägg förresten och vilken jobbig människa som inte kan svara!!
Kugge 25.02.17 kl. 12:27
Ja exakt!! Man ska svara på allt om man vill att folk kommer tillbaka :) tack!
25.02.17 14:34
Jag tycker också att man ska svara. Ibland går det tyvärr lite för lång tid innan jag svarar, om jag fått nån kommentar av en ny kommentator och jag av nån anledning inte fått mail om att jag ska gå in och godkänna kommentaren. Jag har ställt in så att den som tidigare blivit godkänd inte behöver godkännas på nytt.
Yvonne25.02.17 kl. 12:40
Då är det ju inte alls ditt fel heller :) Här på ratata får man inga aviseringar om nya kommentarer utan man ser de 5-6 senaste kommentarerna på framsidan av bloggen.. så skulle jag få 10 kommentarer under en dag som jag inte varit uppkopplad finns risken att jag inte vet om en del kommentarer faktiskt! Nu har jag ju inte varit med om 10 kommentarer på en dag värst ofta haha men .. :)
25.02.17 14:36
På frågor ska man alltid svara tycker jag, och på kommentarer som göder diskussionen. Men jag tycker nästan det blir fjantigt att svara på allt bara av artighet. I det här fallet om bloggaren på riktigt inte vill låna ut sin bild så kan jag tänka mig att det är ett politiskt drag av henne att simply ignorera dig - hellre än officiellt skriva ett "NO". För då tar hon ju ställning... Tystnaden talar. Det är knappast personligt. :)
Malin25.02.17 kl. 14:01
Du har rätt att det kanske ser tjatigt ut men sen är det också så orättvist om bara en får svar men inte de andra.. Jag vet ju inte hur den här bloggaren jag förskt kontakta tänker, men en annan jag har tänkt skriva om i det där blogginlägget var också lite svår att få kontakt med, så fastän hon hade sett att jag skrivit till hennes FB-sida på Messenger så svarade hon inte, men när jag skrev en gång till att "är det här ok" så svarade hon ja. Då kändes det som att hon först bara struntade i att jag överhuvudtaget skrev till henne men att hon sedan måste svara för att jag påminde... och det verkade inte vara ett problem att jag ville låna en bild, hon bara helt enkelt var lite nonchalant och svarade därför inte genast. På något vis känner jag att den här icke-svarande bloggaren fungerar lika..
25.02.17 14:39
Jag läser främst finlandssvenska bloggar men droppar dem om de upprepade gånger inte svarar på kommentarer. Tycker det är tråkig stil. Det känns ju som om det inte är viktigt för bloggaren att man är läsare, tappar som du säger smaken. Just nu bloggar jag själv inte så aktivt men om jag får nån kommentar så brukar jag alltid svara nästa gång jag loggar in.
Jooles 25.02.17 kl. 14:43
Precis!! Man blir liksom helt minimalt liten och maximalt osynlig för bloggaren, känns det som.
26.02.17 10:46
Det finns säkert flera orsaker till att en bloggare inte svarar på kommentarer. De kan vara osakliga, insinuerande, förvirrade eller hotfulla. Eller så kan de vilja sälja ngt. Jag håller med dig i grundfrågan, en blogg är bättre om den interagerar med läsarna. Samtidigt tror jag det finns så många olika orsaker att blogga, och så många olika synsätt på vad en blogg är. Den som vill torgföra sina produkter eller sina synpunkter är säkert inte alltid så intresserad av en dialog. Jag tror det bästa är att försöka leva upp till sina egna ideal, bli glad om andra har liknande ideal, och inte ta åt sig för mycket om de inte har det. Ungefär så tänker jag.
Johanni25.02.17 kl. 15:36
Absolut, du har rätt! Jag anser ändå att man som bloggare borde svara på kommentarer - det är ju det som är meningen med bloggar. Eller alternativt borde man stänga kommentarsfältet i sådana fall. Känns sorgligt att hon faktiskt inte ännu heller svarat till mig..
26.02.17 10:47
Jag håller definitivt med, det är irriterande om någon bloggare inte svarar på en kommentar. Jag får inte så många kommentarer på min blogg, men när jag väl får, så svarar jag nästan på en gång.
Anna25.02.17 kl. 15:53
Så ska det vara!!:)
26.02.17 10:47
Ja! Bloggare skall svara på kommentarer! Det hör ju liksom till!
Emzi25.02.17 kl. 16:08
Exakt, det är ju 50 % av bloggen tycker jag!
26.02.17 10:47
Åh ja! Så är det absolut, alltid bättre om bloggaren är aktiv i kommentsfältet. I allafall när det är frågor eller uppmuntran.
Sasha26.02.17 kl. 00:11
Precis, SPECIELLT frågor som existerar därför att man vill ha ett svar!
26.02.17 10:48
Jag har länge funderat på det här med kommentarer.. Svarar själv alltid på kommentarer, ibland direkt och ibland går det nån dag. Överlag är det svårt att få människor att agera och kommentera tycker jag. Skulle vara kul med lite mer respona från läsarna ibland.
Christina26.02.17 kl. 21:39
Ja, väldigt få som kommenterar trots att många läser. Ännu en orsak att faktiskt vara tacksam för de kommentarer man får och svara på dem :D
27.02.17 07:18
Jag tycker inte om att dom bara struntar i att svara. Tror jag ska skippa sådana bloggar. Det är nonchalant och dålig stil. Ha det fint.
mia11.05.17 kl. 05:21
Ja eller hur! Man skriver ju för att vara vänlig och så struntar de bara i det. Inte ok! Ha det fint du med!
11.05.17 08:36

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!