Sex rutor från idag

16.02.2017 kl. 19:40

Hejsan! Hur går det? Min dag har varit ganska skön, och jag har fått mycket bloggarbete gjort. Jag kommer att följa en bloggplan fr.o.m. nästa vecka så att inläggen håller en stor variation och för att jag skall ha lättare att ha koll över vad jag skrivit när osv. Känns bra!

Idag har jag sprungit på torget och i saluhallen för att köpa ingredienser till dagens middag - fyllda paprikor med kyckling och ost, mer om det på tisdag! Till min stora glädje hittade jag dessutom 8 dl ekologisk grädde med -30% på priset, så jag köpte hem dem för att kunna göra smör. Jag gör alltså mitt eget smör genom att vispa grädde tills den delar upp sig i kärnmjölk och smör. Så gott.

Kärnmjölken har jag använt till ett kakrecept jag testat idag (ni kan ju googla "poke cake" för att förstå konceptet) och på sista bilden ser ni smöret in action (på mitt bröd). Visst ser morgonmålet glatt ut när det ler tillbaka på en? Jepp! Så äre. Och så har jag tittat på min sovande pojkvän också (fast han påstår att han var vaken).

Vad har ni gjort idag?

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!