Saker som händer när man odlar chiafrön

Publicerad 17.02.2017 kl. 07:00

Jag har testat det här en gång förut och då tyckte jag att det var kuligare än kuligast, så nu gjorde jag det igen. Jag odlade chiafrön! Jag tycker att fröna är intressanta men jag ville testa något annat än chiapudding och då kändes det här helt klart som ett bra alternativ. Det är dessutom superenkelt så vem som helst som har chiafrön kan göra det här.

Jag tog några toapappersark och lade i en djup tallrik. Därefter sprayade jag vatten på arken så att de blev blöta (det skall hur om helst inte bli en pöl). När pappren var blöta strödde jag valfri mängd frön över dem och täckte tallriken med en plastpåse med små lufthål som jag klippte ut. Som ni vet använder jag inte plastpåsar annat än då jag köper toapapper eftersom jag inte hittat dem utan plast. Jag tog en gammal toaförpackning för detta alltså! Efter bara några dagar börjar det synas små groddar och sedan är det bara att låta dem växa. Se till att pappren är blöta hela tiden så att det inte torkar.

Jag klipper sedan bladen och strör över ett bröd eller maten eller salladen, och det är faktiskt väldigt hälsosamt. Jag kan varmt rekommendera detta.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Tack för tipset! Ska prova detta! Hur länge tar det about innan det är ätbart?
Joije19.02.17 kl. 23:09
Hoppas inte så länge för jag har ätit dem genast bladen slagit ut hahah!
20.02.17 22:08

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!