Saker som händer när man odlar chiafrön

Publicerad 17.02.2017 kl. 07:00

Jag har testat det här en gång förut och då tyckte jag att det var kuligare än kuligast, så nu gjorde jag det igen. Jag odlade chiafrön! Jag tycker att fröna är intressanta men jag ville testa något annat än chiapudding och då kändes det här helt klart som ett bra alternativ. Det är dessutom superenkelt så vem som helst som har chiafrön kan göra det här.

Jag tog några toapappersark och lade i en djup tallrik. Därefter sprayade jag vatten på arken så att de blev blöta (det skall hur om helst inte bli en pöl). När pappren var blöta strödde jag valfri mängd frön över dem och täckte tallriken med en plastpåse med små lufthål som jag klippte ut. Som ni vet använder jag inte plastpåsar annat än då jag köper toapapper eftersom jag inte hittat dem utan plast. Jag tog en gammal toaförpackning för detta alltså! Efter bara några dagar börjar det synas små groddar och sedan är det bara att låta dem växa. Se till att pappren är blöta hela tiden så att det inte torkar.

Jag klipper sedan bladen och strör över ett bröd eller maten eller salladen, och det är faktiskt väldigt hälsosamt. Jag kan varmt rekommendera detta.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver?
Tack för tipset! Ska prova detta! Hur länge tar det about innan det är ätbart?
Joije19.02.17 kl. 23:09
Hoppas inte så länge för jag har ätit dem genast bladen slagit ut hahah!
20.02.17 22:08

Julia Degerth
Grön i Åbo

Välkommen till min blogg om en hållbar livsstil! Jag lägger mycket fokus på zero waste-livsstilen som blivit en stor del av min vardag, samtidigt som jag försöker varva med allt möjligt annat som humor, recept, inredning, second hand m.m. Hoppas du trivs!

Alla bilderna är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

 

Följ mig på Instagram!

Gilla mig på Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer