Krama ett träd

19.07.2016 kl. 21:00

En bekant visade en bild på hur många träd som fälls bara på en fabrik, och den fabriken råkade vara en liten dessutom. Bara för att träden skall bli papper. Visst håller jag med om att skog måste rensas för att må bra, men på något vis tror jag inte att man alltid bara rensar träd för trädens skull. Håller ni med mig? Mycket handlar sist och slutligen ändå bara om pappersindustrin.

Trädälskare som jag är (hurra för lövträd!!!) blev jag upprörd och bestämde mig för att skriva lite om det här. Kunde vi inte alla sortera papper lite bättre? Tidningar, sidorna i gamla häften och böcker, bakplåtspapper och så vidare. Lägg det i pappersåtervinningen! Ju mer vi återvinner desto mer papper kan göras av gammalt papper. Och desto färre träd behöver tas ner.

Och ja, t.ex. skogen är ju en plats som är livsviktig för oss. Den ger oss syre, fungerar som rekreationsställe och är ett hem för många små och större djur. Låt den stå kvar. Låt skogen stå kvar.

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!