Åländska

12.07.2016 kl. 12:00

Jag och pojkvän åkte iväg till Åland förra fredagen för att slappna av och se något nytt. Jag älskar lilla Åland, så idylliskt och fint och helt annat än Åbo. Bra med omväxling och inte alltid bara det där förbannade stadslivet. Röda stugor i överflöd, vita knutar i överflöd, idyll i överflöd. Vi bockade av några måsten som Niska, Stallhagen och Kastelholms slott och besökte även något för mig helt nytt som hette Stickstugan. Helt fantastiskt. Ville ta stugan i bakluckan och köra hem den hit till Åbo. Skulle helt enkelt vilja bo i den. Den var så personlig och unik och strax intill den fanns ett växthus jag kikade in i, med den mest rustika känslan. Perfekt. Jag hade gärna norpat med det också.

Åland var ett loppisparadis och jag fyndade en massa till Fabbes som jag tror att kommer att vara fint där. Hittade gamla riktigt retro stolar som jag tror blir fina där. Bilder på dem kommer senare och ikväll får ni se bilder på en begagnad läderväska som pojkvän köpte hem.

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!