Ett (flera) foto i timmen en förmiddag som denna

05.07.2016 kl. 12:00

Efter att jag städat och vaknat tog jag med mig mogonmål i en liten plåtburk och satte mig vid ån för att äta. Man kan nog ifrågasätta mitt morgonmål om man vill, det kunde verkligen ha varit godare. Blev liksom lite torrt.

Efter det styrde jag kosan mot bibban för att återlämna en bok och vila min stackars rygg som har något smärre problem sedan flera år tillbaka.

Därefter traskade jag över gatan till Lähimmäinen Kirpputori och tittade runt. Helt klart mysigaste loppiset i Åbo. Vingligt golv, tre våningar och en massa olika rum.

Så blev det Fortuna-kvarteret och Café Qwensel som kanske är det finaste caféet i hela Åbo centrum eftersom det är så äkta och unikt. Klart jag också älskar vårt Fabbes men de är ändå så olika stil;P. Dessutom fick jag glädjas åt att man odlar i staden, vilket är ett nytt projekt i Åbo. Ni ser ju blomlådan.

Eftersom jag alltid varit lite begeistrad av Lisa Olsson var jag tvungen att köpa senaste Veckorevyn där hon står på omslaget. Har något hatkärlek gällande henne - blir irriterad på allt det där perfekta hon visar upp eftersom jag vet att det inte är sant och så avskyr jag verkligen konsumtionshetsen hon uppmuntrar till, men å andra sidan önskar jag henne all lycka i världen och vill vara hon.

Sedan satte jag mig i soffan och gjorde mina första REKO-beställningar någonsin! Har väntat så på att få köpa REKO-ekomat men har helt enkelt inte haft tid. Nu så. Imorgon blir det äkta grönsaker!

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!