På Åbos gator

15.05.2016 kl. 12:00

Två bilder tagna av mannen min. Det är skönt att strosa runt på Åbos gator när det är kväll och relativt varmt. Inga jackor, vantar och mössor. Min loppis-kofta värmer mig bra. På tal om varma väder och sånt, jag har mycket ångest för tillfället med tanke på allt jag måste hinna med innan sommarjobbet börjar. Dessutom kommer jag att jobba långa veckor, väldigt långa, eftersom jag är ledig i juli och behöver tjäna in extra pengar. Lite ångest för hur mitt psyke skall orka, för just nu skulle det bästa någonsin vara att jag bara skulle få vara ute i skärgården och meta mina egna abborrar och i övrigt bara slappna av i en halv evighet. Stadslivet kan ibland vara stressande, även omedvetet. Man blir stressad av stadsmiljön och märker det allra bäst då man far ut på landsbygden och inser hur avkopplat allt är där. Bilar, avsaknaden av skog och alla butiker gör mig tydligen tyngd. Väntar så mycket på första sommarveckoslutet ute på holmen. Tänker göra ingenting.

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!