Balkonginspis från Romarriket

01.04.2016 kl. 19:03

Nåja, nästan. Tror nog att Romarriket redan besegrats men. Balkongerna lever kvar! Fantastiskt vackra är de och jag vill helst av allt ha en sådan som just de här i antingen svart metall eller färggrann sten, men nu när vi ännu bor där vi bor duger den balkongen bra. Balkongar är bäst. Vi har dessutom en fantastisk utsikt från vår och på sommaren kommer det bli helt lummigt och ljuvligt. Så vad är inte bättre än en lika lummig balkong?

Nu är min stora fråga iofs hur jag skall få tag på ekoblommor? Jag är seriöst världens sämsta på att odla - allt bara dör eller blir äckligt. Så det känns som att jag måste köpa de här blommorna för att överhuvudtaget uppnå det lummiga. Berätta gärna om ni vet om ekoblommor som säljs!

Annars så tycker jag att alla människor borde satsa mer på sina balkonger. Inte bara för oss själva utan också för att det ser trevligt ut från gatan och så är mer grönt alltid bättre för miljön. Balkongsräckena skall vara fulla av såväl hängiga som ståtliga växter och gärna färggranna blommor. Från tak och krokar kan man hänga amplar och längs med golven ser terrakottakrukor jättefina ut. Fynda på loppis för din plånbok och miljön! Jag tänkte dessutom hitta en gammal sliten bordduk från loppis att ha på bordet och gärna tyngder som hänger i ändorna så att det hålls på plats. En liten kruka med en färggrann blomma därpå pch balkongen är PRÊT!

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!