Katrinedal och livsfarlig spång

08.03.2016 kl. 15:00

Förra veckoslutet tog jag mig med bussen till Katrinedal för att gå lite i naturen. Kände att jag ville just till Katrinedal eftersom jag varit där senast som barn. Jag hoppade av bussen och började traska omkring på bl.a. spång med islager. Kan berätta att det inte är det smartaste. Kunde ju ha fallit av spången när som helst och antingen åkt genom isen eller slagit mig riktigt hårt. Det hände hur som helst inte. Det värsta var dock att jag efter hela vandringen insåg att jag inte alls varit i Katrinedal utan i något annat närliggande naturreservat. Jag hade gått åt el håll.

Hur som helst, att vara nära naturen var ju skönt som vanligt. Stadsbor, som jag, kan uppleva en stress av allt billjud, avgaser, människor som argt och stressat rusar fram förbi en längs trottoarerna och sånt. Jag är åtminstone stressad. Att inte ha en skog intill mitt hus känns nästan lite sorgligt. Jag skulle behöva det. Därför är det bra att ibland ta ut sig till ställen man tror att är Katrinedal.

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!