Ärliga listan

27.02.2016 kl. 20:00

NÄR GRÄT DU SENAST OCH VARFÖR?

Imorse för att jag var irriterad och för att jag hatar att vänta. Innan dess grät jag igår för att jag såg The Help och blev fruktansvärt arg på hur den vita människan betett sig i tiderna.

TRE SAKER DU AVSKYR

- Idioter (kvinnohatare, rasister, uppkäftiga människor, högfärdiga osv)
- När folk inte kommer till punkt utan bara pratar och pratar och pratar (och pratar och pratar och pratar)
- Fula tatueringar, typ tribaler eller opersonliga texter på språk personen inte själv kan

HUR VAR DU I SKOLAN?

Jag har nog varit allt. I högstadiet den snälla tråkiga som hade få vänner. I gymnasiets början lite wannabe cool och teini och i slutet en person med massa självförtroende och vänner. I ÅA var jag ganska chill och mycket mognare. På Novia har jag nog kanke varit mitt bästa jag.

VAD BLIR DU STRESSAD AV?

Av att gå i matbutiker och någon säger att jag måste skynda mig, av att inte ha något att göra, av att någon missförstår mig, av att måsta göra saker jag inte vill.

TRE SAKER DU ÄLSKAR:

De nära och kära, mat och fotografi.

HUR TROR DU ATT ANDRA UPPFATTAR DIG?

Ja som en glad och positiv peron vilket jag skrattar åt. För jag är faktiskt ganska sur och pessimistisk IRL, hahhah. Vet inte hur jag lyckats ge den bilden av mig till så många. Många säger också att jag är så mysig och down to earth. Sådant blir man glad av att höra.

HUR UPPFATTAR DU DIG SJÄLV?

Jag tycker själv att jag är rätt cool och jätterolig och idérik. Jag gillar även att gå den okända vägen när det gäller kreativitet. Jag är också ganska rädd.

EN SITUATION SOM DU TYCKER ÄR JOBBIG / PINSAM:

När folk talar finska med mig framför bekanta. Och ja, min finska är nog bra. Den bara inte fungerar när folk ser på.

NÄR KÄNNER DU DIG SOM VACKRAST?

Då jag sminkat mig och har rent hår som varit i någon magisk knut under natten så att det är fluffigt.

VAD SKRATTADE DU SENAST ÅT?

Allt möjligt.

NÅGOT DU FUNDERAT MYCKET ÖVER?

Livets mening, vad jag skall göra med min utbildning och hur jag skall få nya vänner som jag är riktigt tajt med.

TRE SAKER DU ÄR RÄDD FÖR:

Människor jag inte känner, dödliga sjukdomar, fiskägg.

ETT YRKE DU TROR DU SKULLE VARA DÅLIG PÅ:

Något med budget och räkna pengar osv.

SLUTLIGEN, ETT YRKE DU TROR ATT DU SKULLE VARA BRA PÅ:

Egenföretagare, skribent, matlagare i TV-program.

Kommentarer (1)
Skriv siffran 6 med bokstäver:
Alltså det där med finskan, känner så mycket igen! Blev lite traumatiserad, tror jag, när jag en gång sa åt en tvåspråkig kompis att det bästa med fylla är att jag ohämmat börjar tala finska, och hon ba "nå, din finska är nog ganska dålig". Inför henne har jag inte talat finska sedan dess och det är 10 år sedan, och sedan har det smittat av sig till alla andra. Talar alltså helt bra finska egentligen.
Julie06.03.16 kl. 22:25
Exakt.. man är bra på finska men går helt i lås när man skall bevisa det :D
07.03.16 10:51

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!