Tomheten efter julen

26.12.2015 kl. 14:56

Jag bodde i en vecka hos mina föräldrar när min syster och hennes familj var på besök i Finland. Ni vet tomheten när man efter sju dagars umgänge plötsligt flyttar hem igen, kylskåpet är tomt och till och med centrum är tyst samtidigt som hela lägenheten ekar av att bara jag är hemma och pojken på resa. Blir väldigt grå av det. Post-resesyndromet, typ. När man varit på världens bästa resa och kommer hem och vardagen slår en i ansiktet. Jag känner mig ensam, ledsen och tom.

Julen var hur som helst en vecka full av händelser och avslutades igår med att jag låg hela dagen på soffan i feber efter en trevlig spy-omgång på toaletten, usch. Vet inte vad jag fick i mig men sakta men säkert börjar det bli bättre. Skall dock stanna inne idag och bara försöka ta det lugnt, kanske kolla en Disney-film eller tjugo.

God Jul ännu.

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!