Varför kallas rödhåriga för gingers?

21.11.2015 kl. 10:20

En bloggares bästa vän: ett vitt bord. Haha.

Här ser ni världens bästa smak-knöl: ingefära. Ginger. Vet ni varför rödhåriga kalla för gingers (ingefäror)? Vikingarna var ofta rödhåriga och arga och man började koppla deras temperament med ingefäran som har en relativt stark (= arg) smak. Var man alltså arg viking med rött hår kallades man för ginger och än idag hålls ju ordet kvar för rödhåriga. Intressant!

Hur som helst är ingefäran en superprodukt som alla borde ha hemma. Den här eko-ingefäraknölen hittade jag på K-Citymarkets matavdelning och den har bl.a. försett mig med smak i smoothies och faktiskt i kycklingrätter. Ingefära fungerar som ett bra botemedel mot illamående och förkylningar och dessutom ökar din matsmältning då du äter ingefära. God är den också, testa!

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:
Hejsan
Grönis07.02.18 kl. 19:44

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!