Fem orsaker att välja naturen framför dator

27.10.2015 kl. 18:20

  • Naturen innebär frisk luft vilket innebär mer fantasi i tankegången, ökad kreativitet och är dessutom ett botemedel mot huvudvärk
  • Naturen fungerar som terapi mot psykiskt illamående medan datorn snarare skjuter upp bearbetandet
  • I naturen får du höra riktiga ljud: fåglar, vinden, hundar, lövprassel, regndroppar, hav som rusar mot berg...
  • Det har aldrig varit snyggt att fota en dator medan naturen erbjuder så kallat Instagram- och bloggvänligt material. Men kom ihåg att inte bara fota därför utan för dig själv också :)
  • Naturen avstressar och lugnar ner och därför kan det vara mycket givande att ta en promenad då stressen är som värst (bara man tar tag i stressen efter det)
Kommentarer (1)
Hurra, vilken blogg. Hittade den först nu, men gillar verkligen.

Naturen är verkligen huippu. Jag har inte direkt problem med att gå ut i naturen, utan mest med att faktiskt sedan där ute njuta av naturen istället för att leka med min telefon. Det skall hela tiden fotas eller svaras på meddelanden eller kollas vem som gillat fotona man tagit. Så har nu försökt lämna telefonen också hemma så mycket som möjligt.
Sabrina29.10.15 kl. 14:01
tack så mycket :) ja, det är ju det.. man kan liksom inte sluta vara uppkopplad längre. Jag har börjat med att lämna telefonen hemma viss skoldagar då jag inte har möten inplanerade och på så vis får jag några skärmfria timmar om dagen automatiskt. skönt o avslappnande.
30.10.15 06:28

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!