Idag och alla andra stunder

Jag har inte varit på topp på sistone. Mina nerver har blivit testade många gånger och jag börjar bli så trött på en massa saker nu. Allting kommer på samma gång.

Jag är trött på att läsa om allt det dåliga i världen, jag är trött på att man inte fattar beslut snabbt, jag är trött på folks oföränderliga beteenden. Utan förvarning började allting irritera mig. Utan förvarning orkade jag inte längre se saker mellan fingrarna.

Just nu är det så där. Allt irriterar mig massor. Därefter kanske jag brister och inte orkar le längre, utan blir lite småfräck. Till sist går jag hem med värsta sorgen i bröstet för att jag har dåligt samvete. Dag ut. Och dag in.

08.02.2016 kl. 22:56

Ett enda virrvarr

Jag gillar själv den här typens fotokombinationer: allt och inget. Det ger mig ett lugn. Fastän inte bilderna hänger ihop. Fastän det är ett virrvarr.

28.01.2016 kl. 19:36

Livets ögonblick

Hej! En hektisk skolvecka är över efter dagens utförande i Auriga. Ett fantastiskt ställe i Åbo med massa kontor och konferensrum. Vill ha ett jobb. Där. Nu.

Jag vet att man inte får säga "förlåt att jag inte bloggat så aktivt" för att det irriterar folk av någon anledning men jag har typ dåligt samvete och vill ändå säga förlåt... så förlåt. Jag har inte haft tid att vara ute i dagsljus och fotografera så bildmaterialet är från 1900-talet. Men så är det ibland. Idag träffade jag en fantastisk gammal vän, Stina, som varit borta i Kanada sedan april. Glad att se henne. Mycket choklad i olika form blev även konsumerat. Behöver inte äta på tre veckor nu känns det som.

Idag inspekterade jag dessutom bio-avfallscontainern på gården. Så glad. Skall börja läsa det där som stod i hissen häromdagen och faktiskt börja sortera bioavfallet nu. Känns bra. Zero Waste, here I come.

23.01.2016 kl. 19:53

Uppe på vinden

Idag var vi uppe på vinden och hade en snabb fotoshoot. Tycker själv att det är ganska coolt på vindar i höghus som är byggda på typ femtiotalet eller tidigare. Helt galen industriell känsla där. Och första gången på trehundrafemtio år lät jag någon fotografera mig. Jag hatar verkligen att bli fotad. Känns som att allt jag inte vill veta om mig själv blir sant då jag ser ett foto på mig själv. Ganska tragiskt. Man borde nog bygga upp ett bättre självförtroende och skita i allt det där.

22.01.2016 kl. 16:15

Alla dessa vintermorgnar

God morgon! Sitter helt ofärdig i soffan även om jag skall vara i skolan om en halvtimme. Har blivit snuvig och går och stirrar på lampor hela tiden för att nysa (varför hjälper det) och snyter mig stup i kvarten. Annars är allt bra och jag har mycket att göra vilket jag gillar, blir inte tråkigt! Har ett projektutförande på lördag och en bokdeadline på söndag och innan dess skall jag hinna leva lite också. Har väntat på denna typens schema hela mitt liv typ. Nu händer det. Älskar att ha bråttom.

20.01.2016 kl. 09:58

Fina fina Åbo

Hörrrrni vänner, jag börjar gilla kylan. Det är skönt då det sticker i kinden men man ändå överlever. Man får kämpa lite mer och det gillar jag. Allt är inte en dans på rosor och så får det gärna vara.

Hur som helst så är nog vår fina stad Åbo som finast i sådan här blåaktig belysning som det blir då det är snö och -hundra grader. Älskar den här staden då den är så fin som nu.

10.01.2016 kl. 11:14

Hemma

Jag har idag gjort en fantastisk raw-glass av nyttiga ingredienser, kollat New Girl, fotograferat och städat på Fabbes. Sådant där trevligt man kan göra en röd-dag. Vad annat gör man när det är helg? Hiking (men inte idag, för idag är det minus tjugotvå!!!!), träffar människor, sveper in sig i två filtar och tre tröjor (idag, för idag är det minus tjugotvå!!!!) och lär sig uppskatta te. Jag har inte ännu gjort det men jag vill gärna. Te är ju en hel vetenskap i sig. Och så blir man sådär artsy-Paris-hipster av att smutta på ett te med ett namn man knappt kan uttala samtidigt som man pluggar Syrien-krisen ur dagstidningen. På tal om Syrien-krisen. När ska den vara över?!!

06.01.2016 kl. 19:34

Måndag tisdag onsdag torsdag fredag

Lite vardag nu som då.

04.01.2016 kl. 16:53

Tomheten efter julen

Jag bodde i en vecka hos mina föräldrar när min syster och hennes familj var på besök i Finland. Ni vet tomheten när man efter sju dagars umgänge plötsligt flyttar hem igen, kylskåpet är tomt och till och med centrum är tyst samtidigt som hela lägenheten ekar av att bara jag är hemma och pojken på resa. Blir väldigt grå av det. Post-resesyndromet, typ. När man varit på världens bästa resa och kommer hem och vardagen slår en i ansiktet. Jag känner mig ensam, ledsen och tom.

Julen var hur som helst en vecka full av händelser och avslutades igår med att jag låg hela dagen på soffan i feber efter en trevlig spy-omgång på toaletten, usch. Vet inte vad jag fick i mig men sakta men säkert börjar det bli bättre. Skall dock stanna inne idag och bara försöka ta det lugnt, kanske kolla en Disney-film eller tjugo.

God Jul ännu.

26.12.2015 kl. 14:56

Ögonblick

Den här veckan har jag inrett med grönska, fotat hus och besökt bibban så mycket att jag inte längre har plats för böckerna.

10.12.2015 kl. 19:43

Tisdag: Ett foto i timmen

Jag började dagen med mitt favoritsmoothiebowlrecept (långt ord?!), nämligen en kombination av banan, avokado, kiwi, spirulina och yoghurt.

I brist på alla rena kläder fick jag dra på mig mina träningstajts som fortfarande var fuktiga eftersom jag nästan bokstavligen tog dem raka vägen ur tvättmaskin samt opar strumpor.

Jag cyklade i full fart till min gamla lägenhet för att hämta växter och inredningsprylar. Fotot är taget när jag cyklar. Såg ju inget men det lyckades välan?!

På gården vid gamla lägenheten visade sig frosten.

Så kom jag hem och fick hänga upp allt möjligt på väggen.

Och inreda med växter, det fick jag också vilket ni såg i förra inlägget.

Sedan var klockan ett och det var dags för fotoshoot med dessa två. Mycket roligt. Terapi det där med fotandet.

-

Min dag i bilder. Just nu hemkommen från en tre timmars jobbdag och nu skall jag städa upp och sedan ta mig an boken "Lingon & Läppstift" som jag blivit rekommenderad. För övrigt vill jag bara säga att jag är besatt av Sandra Beijer, vilken människa aaah. Världens bästa blogg.

08.12.2015 kl. 18:50

Stunder

Fredag. Ah. Det här veckoslutet kommer jag att måsta ta fatt allt det jag inte kunnat göra under veckan vilket skall bli superskönt. Alla inlämningsuppgifter, städa gamla lägenheten som bara blivit ett enda kaos efter flytten, hämta hit möbler som behövs, kanske skaffa en lite julgran någonstansifrån... Mycket att göra.

 

04.12.2015 kl. 15:43

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!